Het Laatste Nieuws

Weetjes over en activiteiten van Drukkerij Riezebos

Johannette Zomer brengt Eternal Bach

In april van het afgelopen jaar stonden sopraan Johannette Zomer en haar Tulipa Consort in de Domkerk in De Lier met het programma 'Laudate!'. Een concert met prachtige werken van de 'Rode Priester' Antonio Vivaldi.
Op 25 februari staan Johannette en het Tulipa Consort wederom in de Domkerk, dit keer vergezeld van niemand minder dan de beroemde hoboïst Bart Schneemann. Dit concert dat de titel 'Eternal Bach' draagt brengt een bloemlezing van de mooiste aria's van Bach voor sopraan en hobo. Aanvang 20.00 uur.

Zomer en Schneemann kennen elkaar van eerdere samenwerkigen, waaronder de cd ‘It takes two’ met daarop de Vaughan Williams Songs voor stem en hobo.
Johannette Zomer: ‘Wat ik beleefde was uniek: onze beider geluid versmolt zo, was zo met elkaar vervlochten, dat je soms niet kon horen wie wie was. We zijn daarom op zoek gegaan naar een mogelijk verder samenwerkingsverband, wat een paar jaar geleden geresulteerd heeft in de cd ‘Love & Madness’ met werken van Handel voor sopraan en hobo. En nu breiden we onze samenwerking uit met het programma ETERNAL BACH waarin we een paar van de mooiste juweeltjes van Bach voor sopraan en hobo aan bod laten komen. Later dit voorjaar gaan we een cd van dit repertoire opnemen voor het label Channel Classics, met een release en een serie presentatie concerten in september/begin oktober 2017’.

PROGRAMMA:
J.S. Bach (1685-1750)
BWV 49, Ich geh und suche mit Verlangen: Sinfonia
BWV 68, Also hat Gott die Welt geliebet, Aria: Mein gläubiges Herze
BWV 105, Herr, gehe nicht ins Gericht, Aria : Wie zittern und wanken
BWV 21, Ich hatte viel Bekümmernis, Sinfonia, Aria : Seufzer, Tränen, Kummer, Not
BWV 1066 Orkestsuite : Ouverture, Gavotte 1, Forlane, Bourree 1
BWV 1053R Hobo Concert in F groot, Allegro, Siciliano 
BWV 32 Aria : Liebster Jesu, mein Verlangen
BWV 196 Der Herr denket an uns, Sinfonia
BWV 202 Weichet nur, betrübte Schatten, recitatieven en aria’s

Toegang € 17,50
Kaartverkoop: voor aanvang van het concert aan de deur van de Domkerk

Bart Schneemann is hoboïst, dirigent, docent en zakelijk leider bij het Nederlands Blazersensemble. Hij studeerde af aan het conservatorium van Amsterdam en was daarna geruime tijd eerste hoboïst bij het Radio Philharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Schneemann is thuis in een breed repertoire, variërend van oude tot hedendaagse muziek.

Johannette Zomer studeerde bij Charles van Tassel, Diane Forlano, Claudia Visca en Marlene Malas. Hoewel ze een speciale liefde voor barokrepertoire koestert, beslaat haar repertoire alles tussen middeleeuwse en contemporaine muziek, inclusief opera, Lieder en 17e-eeuwse Engelse Songs. Ze werkte regelmatig met Barokspecialisten als Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, Gustav Leonhardt en Paul McCreesh, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fisher en Valerie Gergiev.

Johannette richtte het Tulipa Consort in 2013 op uit een verlangen meer autonoom te kunnen zijn keuze van repertoire. Ze verscheen al met het ensemble op de Göttinger Händel Festspiele, bij het Festival van Saintes en de Itineraire Baroque, en in de Holywell Music Room te Oxford. ‘Laudate’ is het eerste album van Johannette Zomer met het Tulipa Consort. Meer informatie over Johannette is te vinden op: www.johannettezomer.com.

Het Tulipa Consort bestaat uit: Lidewij van der Voort, Ryuko Reid, Marc Cooper, Franc Polman viool, Yoshiko Morita en John Ma, altviool, Lucia Swarts, cello, Maggie Urquhart, bas, Yukiko Murakami, fagot, Fred Jacobs, theorbe, Siebe Henstra, klavecimbel en Bart Naessens op orgel. Meer informatie over het Tulipa Consort: www.tulipaconsort.com.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door

                        

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren