JOHANNETTE ZOMER BRENGT ETERNAL BACH

In april van het afgelopen jaar stonden sopraan Johannette Zomer en haar Tulipa Consort in de Domkerk in De Lier met het programma 'Laudate!'. Een concert met prachtige werken van de 'Rode Priester' Antonio Vivaldi.

Op 25 februari staan Johannette en het Tulipa Consort wederom in de Domkerk, dit keer vergezeld van niemand minder dan de beroemde hoboïst Bart Schneemann. Dit concert dat de titel 'Eternal Bach' draagt brengt een bloemlezing van de mooiste aria's van Bach voor sopraan en hobo. Aanvang 20.00 uur. Zomer en Schneemann kennen elkaar van eerdere samenwerkigen, waaronder de cd ‘It takes two’ met daarop de Vaughan Williams Songs voor stem en hobo. 

Johannette Zomer: ‘Wat ik beleefde was uniek: onze beider geluid versmolt zo, was zo met elkaar vervlochten, dat je soms niet kon horen wie wie was. We zijn daarom op zoek gegaan naar een mogelijk verder samenwerkingsverband, wat een paar jaar geleden geresulteerd heeft in de cd ‘Love & Madness’ met werken van Handel voor sopraan en hobo. En nu breiden we onze samenwerking uit met het programma ETERNAL BACH waarin we een paar van de mooiste juweeltjes van Bach voor sopraan en hobo aan bod laten komen. Later dit voorjaar gaan we een cd van dit repertoire opnemen voor het label Channel Classics, met een release en een serie presentatie concerten in september/begin oktober 2017’.

PROGRAMMA: 
J.S. Bach (1685-1750)
BWV 49, Ich geh und suche mit Verlangen: Sinfonia
BWV 68, Also hat Gott die Welt geliebet, Aria: Mein gläubiges Herze
BWV 105, Herr, gehe nicht ins Gericht, Aria : Wie zittern und wanken
BWV 21, Ich hatte viel Bekümmernis, Sinfonia, Aria : Seufzer, Tränen, Kummer, Not
BWV 1066 Orkestsuite : Ouverture, Gavotte 1, Forlane, Bourree 1
BWV 1053R Hobo Concert in F groot, Allegro, Siciliano
BWV 32 Aria : Liebster Jesu, mein Verlangen
BWV 196 Der Herr denket an uns, Sinfonia
BWV 202 Weichet nur, betrübte Schatten, recitatieven en aria’s

Toegang € 17,50
Kaartverkoop: voor aanvang van het concert aan de deur van de Domkerk

<meer informatie> op de nieuwspagina's